1. Σάντουϊτς-τοστ τυποποιημένα με ψωμί ολικής αλέσεως. Με τυρί ή και γαλοπούλα, χωρίς μαγιονέζα. Απο τα λαχανικά επιτέπεται η προσθήκη ντομάτας. Δεν επιτέπεται η προσθήκη βουτήρου ή μαργαρίνης. Αν προστεθεί μαργαρίνη τότε η περιεκτικότητα της σε trans λιπαρά δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων.
2. Απλά αρτοσυσκευάσματα.
Όλα τα αρτοσυσκευάσματα: όπως οι φρυγανιές, τα αρτίδια, τα φρατζολάκια, τα σησαμένια κουλούρια, τα παξιμάδια, τα κριτσίνια (αν περιέχονται λιπαρέςς ουσίες τα trans λιπαρά δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 2% των ολικών λιπιδίων), σε ατομική συσκευασία (έως 50 gr).
3. Διάφορα αρτοσυσκευάσματα
Απο την καηγορία αυτή επιτρέπονται μόνο τα παρακάτω:
Μουστοκούλουρα, σε ατομική συσκευασία, (έως 60 gr)
Μπισκότα απλά χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 gr) με τις παρακάτω προδιαγραφές: περιεκτικότητα τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: α. η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 gr, β. τα ολικά λιπαρά να μην υπαερβαίνουν τα 10 gr, γ. τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 gr και δ. το νάτριο να μην υπαρβαίνει τα 0.5 gr.
Τυρόπιτα - σπανακόπιτα (βάρους έως 200 gr) με τυρί φέτα ή κασέρι.
4. Γιαούρτι "παντός τύπου" χωρίς συνθετικές ουσίες. Συνιστάται γιαούρτι με χαμηλό σε λιπαρά.
5. Φρέσκα φρούτα, καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία.
6. Ξηρά φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κοκούτσι), σε ατομική συσκευασία (έως 50 gr).
7. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες σε ατομική συσκευασία (έως 250 ml για το γάλα με κακάο, έως 300 ml για το σκέτο γάλα). Συνιστάται γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
8. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και έως 150 ml).
9. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός), χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σε ατομική συσκευασία (έως 330 ml).
10. Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.
11. Καφές και αφεψήματα μόνο για το προσωπικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου